fredag 30 september 2011

På besök i Mumins värld

Årskurs 2 från Kristinaskolan hälsade förra veckan på hos Mumin och hans vänner, som flyttat in på biblioteket.

Mumin värmer sig vid lägerelden tillsammans med några beundrarinnor.

Trängsel hos Mumintrollen.

Är det riktigt glas i Muminhusets fönster?

Denna pojke var inte den enda som försökte öppna den hemliga låsta luckan.

Undrar just om Mumintrollets hatt passar på mitt huvud!

Utställningen En egen värld - Tove Jansson och Mumintrollen visas i Konstrummet till den 8 oktober.

Foto © Agnes Mannerheim

torsdag 29 september 2011

KULTURligtvis


Du har väl inte missat höstens utgåva av KULTURligtvis? Där får du tips på olika kulturevenemang under hösten i Lindesbergs kommun.

Kulturbladet finns att hämta på närmaste bibliotek i kommunen. Du hittar det även som pdf-fil HÄR.


Foto: © Monica Lehn-Domnick

måndag 26 september 2011

Bibblan svarar

En ny svarstjänst har sett dagens ljus - Bibblan svarar.

Hur många svenskar har en TV?
Varför sitter propellern fram på flygplan men bak på båtar?
Hur bygger man trädkojor?
Vad vill du veta mer om? Bibblan svarar!

Frågorna trillar in och bibliotekarier från hela landet sitter beredda att svara på din fråga! Hos Bibblan svarar kan du hitta din egen favoritbibliotekarie på nätet. Du kan även leta i Arkivet för att hitta svar på tidigare ställda frågor.

Bibblan svarar är en ny gratis tjänst där du får direkt tillgång till Sveriges bibliotekariers samlade kompetens. Fråga vad du vill och få svar inom ett dygn! Svarstjänsten finns förutom på svenska på ytterligare nio språk.

fredag 23 september 2011

Mumindags

I morgon lördag den 24 september kl. 10.30 och 11.30 är det Mumindags med Kristina och Gunilla. De hälsar alla åldrar välkomna till Mumins värld på Lindesbergs stadsbibliotek.

Den farliga resan

Det är ett arrangemang som hör till den pågående utställningen En egen värld - Tove Jansson och Mumintrollen, som finns i Konstrummet på biblioteket. Utställningen som är producerad av Folkets Hus och Parker pågår till den 8 oktober.

fredag 16 september 2011

Lilla Tiger

I morgon lördag den 17 september blir det barnteater på Lindesbergs stadsbibliotek. Det är föreställningen Lilla Tiger och lyckans land med dockteatern Tittut som spelas kl. 12.00 och kl. 13.30.

Barnteatern passar för åldrarna 2-6 år. Biljetter för barn och vuxna à 40 kr kan beställas i förväg på tel. 81140 eller köpas i samband med föreställningen i mån av plats.

Arr: Kultur och fritid Lindesberg

onsdag 14 september 2011

Spetsiga trådar

Det finns även möjlighet för allmänheten att ställa ut sina alster i montern i foajén på Lindesbergs stadsbibliotek. Just nu pågår utställningen Spetsiga trådar . Det är Birgitta Eriksson från Öskevik, som visar prov på sin knypplingskonst. Utställningen pågår till den 26 september.

tisdag 13 september 2011

Ny utställning på Väggen

Blå katt

Fr.o.m. i dag och fram till den 26 september finns möjlighet att se Thomas Astlingers oljepasteller på Väggen på Lindesbergs stadsbibliotek. Hans unika oljepasteller har titlar som "Svaret jag fick från någonstans", "Tibetansk dubbelgångare hjälper Thomas", "Mona-Lisas frukost" och "Bushs tårtkalas i Bagdad".

tisdag 6 september 2011

Sinnenas trädgård

Morotsblomma

"Att samla och odla fröer" är rubriken på Sinnenas trädgård i Storå i morgon kväll onsdag den 7 september. Samling vid Storå bibliotek kl. 18.00.

Det är Dimitrios Karalis som berättar och visar hur man samlar sina egna fröer. Han är medlem i föreningen Sesam, som är ett sällskap för fröodling och beskydd av kulturväxter i Sverige. Läs mer om föreningen på deras hemsida.

Välkommen!

Arr: Lindesberg Kultur & Fritid
Foto: © Marie Ekström

Höstens första bokcafé

I morgon onsdag den 7 september kl. 9.00 är det dags för höstens första bokcafé på Lindesbergs stadsbibliotek. Vi pratar om böcker och annat som hör litteraturen till och dricker en kopp kaffe eller te.

Varmt välkommen!

Arr: Lindesberg Kultur & Fritid