fredag 28 oktober 2011

Spökhistorier och annat på höstlovet


På tisdag den 1 november kl. 17.00 berättar vi Spökhistorier på Lindesbergs stadsbibliotek. Det blir ruskiga och rysliga historier i skymningen. Alla barn från 6 år är välkomna! Törs du komma?

Kulturlovsprogrammet, där man hittar övriga aktiviteter under höstlovet vecka 44, 31 oktober - 6 november, finns att hämta på biblioteket eller läsa HÄR.

Välkommen på de olika aktiviteterna!

Arr: Lindesberg Kultur & Fritid

onsdag 26 oktober 2011

Internationella Nalledagen


I morgon, torsdag den 27 oktober, firar vi den Internationella Nalledagen på Lindesbergs stadsbibliotek med följande aktiviteter: 

Kl. 10.00 och 13.00 blir det Sånger och sagor om Nallar.

Hela dagen kan du göra ditt eget Nallekort.

Alla som tar med sin egen Nalle till biblioteket får ett diplom.

Välkommen!

Foto: © Agnes Mannerheim

måndag 24 oktober 2011

Någonstans inom oss

Kajsa Ingemarsson: Någonstans inom oss

Jag har lyssnat på ljudboken Någonstans inom oss av Kajsa Ingemarsson.

En sen höstkväll står en ensam kvinna vid ett räcke på Fjällgatan i Stockholm. Bakom sig har hon karriär, äktenskap, framgång och pengar. Framför sig har hon den glittrande staden och nedanför sina fötter ett stup högt nog att krossa den som faller. Rebecka har redan fattat sitt beslut, men i samma stund som det är för sent ångrar hon sig.

Boken var bra och speciell. Den börjar väldigt intensivt och man undrar "varför?" ända från början av berättelsen. Boken berör ämnet döden på ett sätt som man kanske inte pratar så mycket om.

Finns även som "vanlig" bok om du inte vill lyssna på ljudböcker.

Hälsningar
Marie

fredag 21 oktober 2011

Vildmarksbilder

Just nu pågår en utställning med Vildmarksbilder på Lindesbergs stadsbibliotek.


Det är Sofia Dahlgren som ställer ut tavlor med vilda djur och naturmotiv.


Sofia är född 1983 och växte upp i Porjus och Jokkmokk. Hon ägnar sig åt naturmåleri i olika tekniker, bl. a. olja, akvarell och blyerts, och är medlem i konstnärsföreningen Nordic Wildlife Art.


Utställningen på Väggen pågår till den 28 oktober.

torsdag 13 oktober 2011

Bilderbokscafé

Fredag den 14 oktober kl. 15.00 är det Bilderbokscafé på Lindesbergs stadsbibliotek. Vi berättar om nya böcker (och kanske en och annan gammal favorit) för barn mellan 0 och 6 år. Det blir även kaffe/saft och bulle för 5 kr per person.

Välkommen!

Vildvin på bibliotekets gård.
Foto: © Elisabet Staaf

tisdag 11 oktober 2011

Föreläsning med Leo Pettersson


Fredag den 14 oktober kl. 18.30 är det en föreläsning med konstnären Leo Pettersson på Lindesbergs stadsbibliotek. Inför sin utställning ger han en presentation och samtalar kring sitt skapande. Leo Pettersson är skaparen av utsmyckningen "Aladdins lampa/Den dansande dervischen" vid Lindeskolan.

Soppa, bröd, ost samt dryck serveras till ett pris av 40:-. Anmälan senast 12 oktober till Kajsa Forsberg, telefon 070-357 35 87.

Vernissage på utställningen i Konstrummet lördag den 15 oktober kl. 11.00-14.00. Utställningen pågår till den 9 november.

Arr: Lindesbergs konstförening, Kultur och fritid

måndag 10 oktober 2011

Invigning av Storå nya bibliotek

Välkommen på invigning av Storå nya bibliotek! Biblioteket som flyttat till Storåskolan invigs på onsdag den 12 oktober kl. 13.00.

Det blir en festlig invigning med musikaliska inslag och bandklippning. Medverkar gör bl.a. Thomas Lundkvist, Stefan Jansson samt musiklärare.

fredag 7 oktober 2011

Teater på biblioteket

På måndag den 10 oktober kl. 19.15 blir det teater på Lindesbergs stadsbibliotek. Det är teaterpjäsen En värld att leva i - en föreställning om att kämpa förmänskliga rättigheter.

Det är en dokumentär pjäs baserad på intervjuer med Amnesty- medlemmarna Bo Lindblom, Rona Morän, Rose-Marie Asker och Lars Åke Augustsson. Pjäsen är skriven av dramatikern och skådespelaren Hedda Krausz Sjögren och författaren och regissören Jonas Jarl.


Rollinnehavare är Lars-Gösta Westerberg, Ingrid Elg, Jan Koldenius och Eva B. Magnusson.

Läs mer om pjäsen på Scenkonstportalen.

Gratisbiljetter kan hämtas i förväg på Lindesbergs stadsbibliotek.

Arr: Amnesty, Riksteatern

torsdag 6 oktober 2011

Nobelpriset i litteratur

2011 års Nobelpris i litteratur har tilldelats poeten Tomas Tranströmer! Äntligen!! Han tilldelas priset ”för att han i förtätade, genomlysta bilder ger oss ny tillgång till det verkliga”.

Vi är glada och instämmer i hyllningarna! För en gångs skull blev det en författare som var ett av mina förhandstips. Det finns mycket att läsa av och om Tomas Tranströmer. Den här biografin kom ut lagom till författarens 80-årsdag i våras.

Staffan Bergsten: Tomas Tranströmer - ett diktarporträtt

Författaren har en förmåga till närläsning och blir på så vis läsarens ciceron in i ett poetiskt universum med musikaliska förtecken. Drag efter drag läggs till ett diktarporträtt som efterhand framträder allt tydligare.

Läs mer om Tomas Tranströmer i blogginlägget i samband med hans 80-årsdag.

tisdag 4 oktober 2011

Föreläsning med Barbro Bronsberg

Kom loss och lev det liv du vill leva! Det är rubriken på en föreläsning med Barbro Bronsberg i morgon kväll onsdag den 5 oktober kl. 19.15 på Lindesbergs stadsbibliotek.

Är du trött på att sitta fast? Ivrig att leva det liv du vill leva? Din inre potential är mycket större än du föreställer dig. Barbro Bronsberg är livscoach, TFT-pedagog och medförfattare till bästsäljarboken Bränn inte ut dig.

Det blir utlottning av TFT-behandling med Barbro, CD-skivor m.m. Entré 50 kr. Biljetter kan beställas i förväg på Lindesbergs stadsbibliotek, telefon 0581-81140.

Arr: Studiefrämjandet, Kultur och fritid Lindesberg

Dags för nytt bokcafé

I morgon onsdag den 5 oktober kl. 9.00 är det bokcafé på Lindesbergs stadsbibliotek med Arne Johnsson. Rubriken är Några steg emot saligheten - att besöka en mässa.

Boktipsen från höstens första bokcafé hittar du här. Det finns även boktips från tidigare bokcaféer.

Varmt välkommen!

Arr: Lindesberg Kultur & Fritid