måndag 23 juli 2012

Sommartips: Gengångare

Boktips!

Jo Nesbö: Gengångare

Just nu stryker jag tillsammans med Jo Nesbös senaste deckare om Harry Hole, Gengångare,  som uppläses av Jonas Malmsjö. Här gäller det att ha öronen på helspänn och full koncentration för att hänga med i svängarna... Som vanligt så superbra, så superotäckt och så Harry Holiskt så att jag önskar klädhögen kunde ha varit större. Den får följa med ut i bilen för att göra mig sällskap under bilturen. Om du gillar spänning när den är som otäckast och gärna läser välskrivna täta sidor är deckarserien om Harry Hole att rekommendera!

Finns även som vanlig bok.

En riktigt skön sommar önskas er alla!
Tina

torsdag 19 juli 2012

Sommartips: Tänk på ett tal

Boktips!

John Verdon: Tänk på ett tal

Jag har målat plank tillsammans med Peter Anderssons uppläsning av Tänk på ett tal av John Verdon. Klurig intrig med en tankeläsande seriemördare, där varje detalj till slut reder ut sig och visar sig ha en förklaring. Ger spänning till alla slags tråkiga göromål där ingen tankeverksamhet krävs, så att all koncentration kan läggas på lyssnandet.

Finns även som vanlig bok om du hellre läser i stället för lyssnar.

En riktigt skön sommar önskas er alla!
Tina
Biblioteken i Storå och Ramsberg

torsdag 12 juli 2012

Sommartips: Utan ett ord

Boktips!

Linwood Barclay: Utan ett ord

En deckarförfattare som faktiskt har lyckats hålla mig vaken på  nätterna är Linwood  Barclay (vilken bok som helst kan duga). Just nu håller jag mig vaken med "Utan ett ord" där huvudpersonen, som 14-åring, vaknar upp en morgon och upptäcker att resten av familjen är borta… och nu har de varit borta i 25 år….

En riktigt skön sommar önskas er alla!
Tina
Biblioteken i Storå och Ramsberg

tisdag 10 juli 2012

Sommartips: Kärleken till Frank

Nancy Horan: Kärleken till Frank

En dokumentärroman som handlar om Mamah Cheney och Frank Lloyd Wright, den berömde amerikanske arkitekten. Båda är gifta och har barn när de träffas i Chicago 1903. De inleder en hemlig kärleksaffär som får dem att överge sina familjer och resa till Europa. Detta händer i början av 1900-talet och skandalpressen förföljer dem och frossar i rubriker.


Mamah möter Ellen Key, besöker henne på Strand, inspireras av hennes idéer och översätter hennes verk. Efter några år återvänder Mamah och Frank till USA där deras liv tillsammans kommer att sluta i en ohygglig tragedi.

En välskriven bok där man förvånas över hur modiga Mamah och Frank var som vågade trotsa Chicagosocieteten och lät sin kärlek till varandra övervinna allt.


Sommarhälsningar
Kerstin

måndag 9 juli 2012

Sommartips: Flodernas bok

Ett boktips från Agnes...

Nina Burton: Flodernas bok : ett äventyr genom livet, tiden och tre europeiska flöden

När Nina Burton reser på Europas floder har hon ögonen öppna och sinnet inställt på samband. Det är förunderligt hur många sammanträffanden som finns längs floderna. Författaren knyter ihop kulturhistoria, miljö och naturens mirakel med sitt eget liv medan hon följer Rhône, Rhen och Themsen från källorna till haven. På vägen berättar hon om karnevaler och katastrofer, drycker och drakar, konstnärer och författare... Hennes bok är en vindlande essä, formad av personliga intryck, tusentals fakta och en poesi som finns lika mycket i språket som i sättet att se på vatten och stränder.

fredag 6 juli 2012

Utställning i Konstrummet

I dag börjar utställningen "Deliverance" i Konstrummet på Lindesbergs stadsbibliotek. Det är Emil Öhlund och Alexander Creutz som visar akrylmålningar. De har båda studerat vid Örebro Konstskola.

Emil Öhlund "Collector"
Emil Öhlund deltog i Rådhusets Julkalender 2011 i Örebro.

Alexander Creutz "kl. 05.50 akt 2"
Några av Alexander Creutz bilder kan även ses just nu i Bryggeriet i Nora.

Utställningen pågår till den 8 augusti. Läs mer om konstnärerna HÄR. Välkommen!

Arr: Lindesberg Kultur och Fritid

torsdag 5 juli 2012

Sommartips: Högläsning till lunch

Ett boktips...
En smal bok för högläsning till lunch i det gröna.

Lennart Hellsing och Fibben Hald:
Lunch på Klara kyrkogård : en Stockholmshistoria

Hellsingsk diktning och ordkonst att njuta av. Fibben Halds illustrationer får pysselådran att pulsera.

Sommarhälsningar
Gunilla

onsdag 4 juli 2012

Sommartips: Mankell

Henning Mankell: Mankell

Jag kan tipsa om boken om Henning Mankell. Det är Kirsten Jacobsen som under mer än ett års tid har träffat och samtalat med Henning Mankell. Dessa samtal har resulterat i en bok om honom. Jag tyckte att den var väldigt intressant att läsa.

Finns även att låna som e-bok HÄR.

Sommarhälsningar
Karin

tisdag 3 juli 2012

Ny utställning


Fr.o.m. den här veckan är det en ny utställning på Väggen på Lindesbergs stadsbibliotek. Det är Arne Johnsson som visar sina bilder Bestiarium Ahrenshoop. Så här berättar Arne själv om sin utställning:

"Under en månad, i mars 2010, vistades jag i den lilla nordtyska staden Ahrenshoop. Den ligger på Östersjökusten mellan Rostock och Rügen, alltså i det som tidigare var DDR.

Staden är mycket pittoresk, där finns flera kaféer och gallerier och genom åren har många konstnärer sökt sig dit. Bland annat har de under ett sekels tid bott i det blå hus som heter Künstlerhaus Lukas. Där finns stipendierum för bildkonstnärer, musiker, författare från hela Baltikum och Skandinavien.

Jag skrev på det som senare blev diktsamlingen Reidjz (Symposion 2010). En vila från detta var, förutom långa promenader, löprundor och umgänge med de andra gästerna i huset, att sitta sent om kvällar och nätter och göra bilder. Dessa figurer, som sedan blev Bestiarium Ahrenshoop, var mina särskilda och personliga gäster under den månad våren kom till kusten."

Utställningen pågår till den 8 augusti. Välkommen!Foro: © Arne Johnsson