fredag 26 november 2010

Bokfest i Lindesberg

I onsdags kväll var det nionde året som Bokens Dag arrangerades i Lindesberg. Som vanligt var det en riktig höjdarkväll och biosalongen i Folkets Hus var fullsatt. Årets författare lockade många, och biljetterna tog i stort sett slut samma dag som de släpptes.

Årets författare var Dilsa Demirbag-Sten, Sofia Nordin, Theodor Kallifatides, Anne Swärd och Niklas Rådström, som alla var på strålande humör och bjöd publiken på fantastiska berättelser. Bibliotekets egen poet Arne Johnsson guidade oss suveränt genom kvällen.

Dilsa Demirbag-Sten

Sofia Nordin

Theodor Kallifatides

Bokbandet med Jesper Hugosson, Johan Wennman och Mats-Erik Björklund underhöll publiken med sång och musik. I pausen med mingelfika och frukt fanns det möjlighet att köpa författarnas böcker och få dem signerade, en chans som många tog.

Niklas Rådström och Anne Swärd

Anne Swärd

Niklas Rådström

Jag tror att alla blev inspirerade och lockade till att läsa författarnas böcker. Årets upplaga av Bokens Dag kan inte beskrivas på annat sätt än med ordet succé! En fantastisk kväll i novembermörket, med snöstormen vinande utanför husknutarna!

Om du händelsevis missade årets upplaga av Bokens Dag får du se fram emot nästa års upplaga då det blir 10-årsjubileum.

Nu i helgen är det första advent, och det händer en hel del på biblioteket. I morgon lördag är det julpyssel för alla åldrar och vernissage av utställningen ”Servetter och annat smågods”. På skyltsöndagen är biblioteket öppet kl 13-17 med bl.a sång och musik med Lindesbergs Nyckelharpsklubb med sångare, Thomas Lundkvist ritar och låter och Årets gran av Monica Lehn Domnick. För mera info, se hemsidan.

Adventshälsningar
Elisabet

Foto: © Elisabet Staaf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar