tisdag 23 augusti 2011

Tips från en bokslukare

Det kom ett mejl från en låntagare med några boktips...

Skicka gärna in dina tips du med! Vi tar tacksamt emot tips på böcker, ljudböcker, tidskrifter, CD-skivor och filmer från våra låntagare och bloggläsare. Skicka tipsen till följande epostadress: biblioteksbloggen@lindesberg.se

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Här kommer lästips på några böcker som jag tycker är så bra att jag skulle kunna läsa om dem. Lite kort om böckerna...

Håkan Nesser: Berättelse om herr Roos

Boken handlar om Valdemar Roos, 59-årig trött ekonom som gör en utbrytning ur sitt välordnade trista liv och hur han hamnar i en osannolikt spännande räcka händelser. Tredje boken med kriminalinspektör Gunnar Barbarotti.
Ildefonso Falcones de Sierra: Katedralen vid havet

Arnau växer upp under medeltidens Barcelona. Hans liv sammanlänkas med det storslagna byggandet av Santa Maria del Mar, folkets egen katedral. En gripande fantastisk historia om okuvlig frihetslängtan och gränslös passion.Denise Rudberg: Ett litet snedsprång

En spännande historia som handlar om Marianne Jidhoff, 55-årig åklagarsekreterare och nybliven änka, som övertalas att åta sig ett mordfall på en finansman. Boken är Denise Rudbergs första bok i en svit kriminalromaner med Marianne Jidhoff och människorna runt henne. Den är stilfull, elegant och medryckande. Väntar med spänning på bok nummer två.

Henrik Valentin, pseud.: Ödelagd : en kvinna, en man, en trädgård - en skilsmässa

En mycket fin och nyanserad skriven trädgårdsroman där den medelålders lärarinnan Helena, en alldeles vanlig morgon, får sig serverad några ord av sin man, ord som kommer att välta hela hennes trygga tillvaro på ända. Hur ska det nu gå med hennes älskade trädgård?


Hoppas tipsen kan glädja någon låntagare.

Hälsningar
Eva-Mari, ständig bokslukare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar