fredag 24 februari 2012

En ny liten prinsessa

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har fått en dotter, prinsessan Estelle, och ännu en generation i släkten Bernadotte är född. Vill du veta mera om Victoria och om släkten Bernadotte kommer här några boktips.

Herman Lindqvist: Victoria : drottning med tiden

Herman Lindqvist berättar personligt om kronprinsessan Victoria, och placerar henne i ett historiskt sammanhang. Boken bygger på en serie samtal med kronprinsessan, och är därför till stor del hennes egen berättelse. Boken är illustrerad med många färgbilder från kronprinsessans liv, de flesta tagna av Charles Hammarsten som har följt Victoria ända sedan hon föddes.


Herman Lindqvist: Kungligt & mänskligt

År 1809 valdes Jean Baptiste Bernadotte till svensk tronarvinge. Kronprinsessan Victoria tillhör den sjunde generationen och nu har den åttonde generationen fötts i och med en ny liten prinsessa i kungafamiljen. I den här boken skildras kungarna, drottningarna, prinsarna och prinsessorna, men också de som blev utstötta ur familjen.

Den konstnärliga ådran har alltid varit stark i ätten Bernadotte. I varje generation har det funnits medlemmar som komponerat, målat och skrivit. Många har varit så skickliga att de hade blivit stora namn även utan kunglig uppbackning. Bernadotter har även arbetat ideellt i Sverige och utomlands, och en (Folke Bernadotte) blev mördad för att han ville skapa fred.

Boken finns även att låna som ljudbok.


Catarina Hurtig: H.K.H. Victoria : ett personligt porträtt

Författaren har under ett decennium följt kronprinsessan Victoria och ger här sin bild av henne. Boken skildrar tio år fyllda av kärlek, rykten, löpsedlar och dramatik.

Finns även att låna som som e-bok HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar