onsdag 28 augusti 2013

Digitalt bildarkiv invigs

I morgon torsdag 29 augusti kl 10.00 presenteras och invigs Lindesbergs kulturhistoriska digitala bildarkiv på Lindesbergs stadsbibliotek.

Tobaksaffär i hörnet Kungsgatan-Bytesgatan, Lindesberg, 1940-talet
(Klicka på bilden för att se den i större format)

I bildarkivet finns vid starten ett tusental bilder från 1800-talet och framåt från Lindesberg och dess omgivningar. Det finns bilder från Lindesbergs stad i början på 1900-talet, från gruvnäring och arbetsliv, Alfred Michelsens fotosamling m.m. Visionen är att kunna fortsätta digitaliseringen av hela det befintliga bildarkivet som består av ca 100 000 bilder.


Klicka HÄR för att komma direkt till bildarkivet.

Välkommen både till presentationen i morgon och att ta del av det digitala bildarkivet via webben!

fredag 23 augusti 2013

Smyckesutställning

Klara Brynge: Brosch (Utan titel)

I morgon börjar en ny utställning i Galleri Konstrummet på Lindesbergs stadsbibliotek. Det är Klara Brynge som visar smyckeskonst 24 augusti-18 september. Vernissage i morgon lördag kl. 12-14. Välkommen!

Klara är född och uppvuxen i Lindesberg. Hon var elev på Lindeskolans estetiska program 1994-96. Efter en gedigen utbildning inom smyckeskonst har hon uppmärksammats både nationellt och internationellt för sitt skapande. År 2012 erhöll hon Örebro läns landstings kulturstipendium. Läs mera HÄR.

Arr. Lindesberg Kultur och Fritid

onsdag 21 augusti 2013

Resan till Ribston

Christel Kvant:
Resan till Ribston

Kanske känner du igen författaren Christel Kvant som författare av trädgårdsböcker? Hon har bl.a. skrivit boken Trädgårdens rum, samt den Augustnominerade essäboken Trädets tid. Hon kåserar även i tidningen Allers, men det här är hennes skönlitterära debut.

Boken handlar om Gunilla och hennes man som just har flyttat in i sitt drömhus i stadens fina villakvarter. Men livet envisas med att kasta grus i maskineriet, både när det gäller arbete, huset och relationerna till svärmor och sonens flickvän... Författaren berättar kåserande om det dråpliga i tillvaron, med trädgårdsfantastens öga för det vackra, och en rejäl dos klokskap om en kvinna som ställer sig frågan: "Vem är jag nu?". Det är trots bekymren som hopar sig en "feel good"-roman.