fredag 10 december 2010

Bokcafé med julklappstips

Onsdagskvällens julbokcafé var mycket välbesökt. Det var ett 40-tal åhörare som bänkade sig vid borden med en kopp kaffe. Roligt med så många besökare! Arne hälsade välkommen och berättade att biblioteket har haft 3 bokcaféer per termin under 10 års tid, vilket innebär att det har varit 60 bokcaféer vid det här laget!

Våra bibliotekarier Per, Kristina och Arne berättade om både nya och gamla böcker. De hade varit i bokhandeln och lånat nya böcker som de visade. Det var böcker som kan passa för egen julläsning eller som julklappstips till både barn och vuxna.

Bland många nya och aktuella böcker tipsade Arne om följande lokala böcker från Lindesberg:
Stina Gottliebsson: Butiker som finns - butiker vi minns : Lindesbergs köpmannaförening 1910-2010
Nanny Sörell: Dikter

Det ges ut många biografier just nu och Per tipsade bl.a om de här båda böckerna:
Kristina Kappelin: Berlusconi – italienaren
Henrik Berggren: Underbara dagar framför oss : en biografi över Olof Palme

Per talade även om att man kan fynda äldre böcker på antikvariat, men även på Internet: Bokbörsen och Antikvariat.net. Man kan även lämna bevakning på böcker som man vill köpa. När boken kommer in på något antikvariat i Sverige får man epost som talar om var den finns att köpa.

Kristina berättade om många roliga och spännande barnböcker för olika åldrar, bl.a. böckerna av Måns Gahrton och Johan Unenge som ligger bakom SVT:s julkalender Hotell Gyllene knorren.

Boktipsen från detta bokcafé läggs ut på bibliotekets hemsida, där man även hittar tidigare bokcafétips från 2010.

Hälsningar
Elisabet

Foto: © Elisabet Staaf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar