tisdag 30 november 2010

Utställning

Just nu pågår en ovanlig utställning på Lindesbergs bibliotek. Det är förre kultur- och fritidschefen Anders Brännström som sparat ”Servetter och annat smågods” som Thomas Lundkvist har tecknat. Thomas har tecknat på servetter, kort och små lappar när de båda vännerna har träffats genom åren.

Så här såg det ut förra veckan när utställningen skulle hängas och alsterna till den skulle väljas ut. Thomas Lundkvist hade spritt ut teckningarna i bibliotekets sammanträdesrum för att få en överblick. Det var många nyfikna blickar från personalen under dagen.


Här är det Arne Johnsson som betraktar ett litet titthus som Thomas tillverkade till Anders 50-årsdag.


I lördags var det vernissage i bibliotekets utställningshörna. Då fastnade även Anders Brännström på bild.
Utställningen pågår till den 15 december.

I torsdags den 25 november var det ett inslag med Thomas och Anders i P4:s program Boulevard. Det finns att lyssna på via Internet på följande länk:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=507&artikel=4203619#srcomments
Där finns även några bilder från radiostudion.

Hälsningar
Elisabet

Foto förberedelser: © Agnes Mannerheim, vernissage: © Karin Blomqvist

fredag 26 november 2010

Bokfest i Lindesberg

I onsdags kväll var det nionde året som Bokens Dag arrangerades i Lindesberg. Som vanligt var det en riktig höjdarkväll och biosalongen i Folkets Hus var fullsatt. Årets författare lockade många, och biljetterna tog i stort sett slut samma dag som de släpptes.

Årets författare var Dilsa Demirbag-Sten, Sofia Nordin, Theodor Kallifatides, Anne Swärd och Niklas Rådström, som alla var på strålande humör och bjöd publiken på fantastiska berättelser. Bibliotekets egen poet Arne Johnsson guidade oss suveränt genom kvällen.

Dilsa Demirbag-Sten

Sofia Nordin

Theodor Kallifatides

Bokbandet med Jesper Hugosson, Johan Wennman och Mats-Erik Björklund underhöll publiken med sång och musik. I pausen med mingelfika och frukt fanns det möjlighet att köpa författarnas böcker och få dem signerade, en chans som många tog.

Niklas Rådström och Anne Swärd

Anne Swärd

Niklas Rådström

Jag tror att alla blev inspirerade och lockade till att läsa författarnas böcker. Årets upplaga av Bokens Dag kan inte beskrivas på annat sätt än med ordet succé! En fantastisk kväll i novembermörket, med snöstormen vinande utanför husknutarna!

Om du händelsevis missade årets upplaga av Bokens Dag får du se fram emot nästa års upplaga då det blir 10-årsjubileum.

Nu i helgen är det första advent, och det händer en hel del på biblioteket. I morgon lördag är det julpyssel för alla åldrar och vernissage av utställningen ”Servetter och annat smågods”. På skyltsöndagen är biblioteket öppet kl 13-17 med bl.a sång och musik med Lindesbergs Nyckelharpsklubb med sångare, Thomas Lundkvist ritar och låter och Årets gran av Monica Lehn Domnick. För mera info, se hemsidan.

Adventshälsningar
Elisabet

Foto: © Elisabet Staaf

torsdag 25 november 2010

Premiär!

Så här lagom till första advent har Lindesbergs bibliotek bloggar sett dagens ljus! Biblioteksbloggen är tänkt som ett interaktivt komplement till vår hemsida. Här på bloggen vill vi att du som läsare är med och påverkar innehållet. Du har förstås möjlighet att på vanligt sätt kommentera det som skrivs på bloggen. Men vi vill även att du via epost skickar in egna recensioner eller kortare tips på böcker, filmer, tidskrifter, musik, m.m. som du vill dela med dig av. Allt som har anknytning till biblioteket är välkommet! De tips som du skickar till oss via epost lägger vi sedan ut på bloggen, där du får vara anonym om du vill, men när du kontaktar oss vill vi förstås veta vem du är. Du är även välkommen att höra av dig om du har andra tips på vad du vill läsa om här på bloggen.

Hälsningar
Elisabet