torsdag 1 december 2011

November månads höjdpunkt...

... var Bokens Dag som en kväll i slutet av november anordnades för tionde gången. Det var som vanligt en högtidsstund för alla bokälskare.
I år var biosalongen i Folkets Hus utbytt mot Judohallen i Arena- hallen. Kvällens gästande författare Martin Olczak, Anna-Karin Palm, Torbjörn Flygt, Madeleine Hessérus och Elisabeth Åsbrink fängslade publiken med sina berättelser.


Bokbandet med Mikael Dahlqvist på klaviatur, Mats-Erik Björklund på trummor, Johan Wennman på bas och sång av Karin Dahlqvist underhöll publiken med sång och musik.


Författarna som framträdde före pausen har tagit plats i soffan på scenen, från vänster Torbjörn Flygt, Anna-Karin Palm och Martin Olczak.


Martin Olczak presenterade sin charmige huvudperson i hans och illustratören Anna Sandlers populära barnböcker om Megakillen och hans hjältedåd.


Plötsligt stod Megakillen i egen hög person på scenen.Anna-Karin Palm berättade om sin nya roman Snöängel och några spännande brytningsår i mitten av 80-talets Stockholm.


Torbjörn Flygt lockade till skratt när han spelade upp scener ur sin nya roman Outsider som handlar om tre unga mäns olika förhållningssätt till Berlinmurens fall.


I pausen med mingelfika och frukt fanns det möjlighet att köpa författarnas böcker och få dem signerade. Här är det Elisabeth Åsbrink som signerar sin Augustprisbelönade Och i Wienerwald står träden kvar.


Martin Olczak signerade sina senaste barnböcker Megakillen - Swischboken, Trolldom i Gamla stan och Vålnader på Vasaskeppet.


Efter pausen var det Madeleine Hessérus och Elisabeth Åsbrink som tog plats i soffan på scenen.


Madeleine Hessérus gav oss en fantastisk och grym berättelse. Romanen Staden utan kvinnor handlar om ett framtida Stockholm där en mur skiljer män och kvinnor åt. 


Elisabeth Åsbrink berättade om sin bok Och i Wienerwald står träden kvar. Det är en gripande skildring av en judefamiljs öden under andra världskriget.


Bibliotekets egen poet Arne Johnsson guidade oss genom kvällen.


Jag tror att alla blev inspirerade och lockade till att läsa författarnas böcker. Årets upplaga av Bokens Dag blev som så många gånger tidigare en fantastisk kväll i novembermörket.

Foto: © Elisabet Staaf, Agnes Mannerheim

1 kommentar:

  1. Som vanligt en underbart härlig författarkväll .. ser redan fram emot 2012 års Bokens Dag!
    Elisabet Lagerman

    SvaraRadera