torsdag 30 juni 2011

Sommartips: Fågelsång

Jan Pedersen: Fågelsång : 150 svenska fåglar och deras läten

Det här är en fågelbok som passar perfekt för alla åldrar, speciellt så här i sommartid när fåglarna sjunger. Våra vanligaste fåglar skildras med bild, text och ljud! Boken har alltså ljud som gör det möjligt att höra fågelns läte samtidigt som man läser om den och ser på bilderna. Varje fågel presenteras på en egen sida med text och bild. Texten är skriven av ornitologen och författaren Jan Pedersen och fågellätena är inspelade av Lars Svensson, en av Sveriges främsta ornitologer. Illustrationerna är gjorda av tecknaren Jony Eriksson och fotona tagna av Jari Peltomäki och Markus Varesvuo, som är två av Skandinaviens allra främsta fågelfotografer.

Man kan på det här sättet enkelt lära sig vilka fåglar det är man hör i trädgården eller ute i skog och mark. Oavsett om man tittar i boken hemma eller har den med ute i naturen blir det en fascinerande upplevelse som passar både ung och gammal. Perfekt både för egna studier och när släkten samlas vid stugan på semestern. Sammantaget är detta en fantastisk bok som passar alla som har det minsta lilla intresse för fåglar.

Här hittar du ett smakprov ur boken. Klicka sedan vidare på bilderna för att höra fåglarnas sång!

På biblioteket hittar du den större utgåvan som gavs ut för ett par år sedan. Boken finns även utgiven i en ny mindre utgåva, som är lättare att ta med sig ut i naturen. Den mindre utgåvan kan vara ett lämpligt presenttips...

Sommarhälsningar
Elisabet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar