fredag 15 juli 2011

Bloggtips + Sommartips: Plantskolor värda en omväg

Den här nya boken finns inte på biblioteket än, men den finns att läsa här i sin helhet! Det innebär att vi alla kan läsa den - samtidigt!

Susanna Widlundh: Plantskolor värda en omväg : [gröna tips, favoriter och växtporträtt]

Trädgårdsturism är ett ganska nytt begrepp, men många av oss besöker sedan länge parker, botaniska trädgårdar, trädgårdsanläggningar och privata trädgårdar när vi är ute och reser. Även plantskolor har blivit populära utflyktsmål och den här boken guidar oss till några av dem.

I boken får man lära känna några trädgårdsprofiler som driver egna plantskolor. De delar med sig av sin yrkeskunskap, presenterar sina favoritväxter och ger nyttiga odlingsråd och trädgårdstips. De flesta av plantskolorna i boken har dessutom någon form av egen odling.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Nu gör biblioteksbloggen ett sommaruppehåll till mitten av augusti. Kanske ses vi i någon plantskola eller annan trädgårdsanläggning på semestern...

Under tiden kan ni botanisera bland alla boktips här på bloggen eller på bloggen Lyrans noblesser. Den bloggen finns sedan tidigare med bland våra bloggtips i högermarginalen. Där hittar man många bra boktips av författare från hela världen. I den bloggen finns även en länklista till många andra bokbloggar...

Sommarhälsningar
Elisabet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar