tisdag 12 juli 2011

Sommartips: Trädgårdsriket

Trädgårdsriket : guide till 850 svenska trädgårdar / Gunnel Carlson (red.)

Så här i semestertider passar det med en bok med tips på trädgårdar som utflyktsmål. Det är nu som trädgårdarna är som vackrast, och det finns gott om fina trädgårdar i Sverige som är öppna för besökare. Med hjälp av den här nya boken hittar man dem. Boken beskriver kortfattat nästan tusen trädgårdar, landskap för landskap. Man får tips om botaniska trädgårdar, stadsparker, kyrkogårdar, koloniområden och privata trädgårdar.

Trädgårdsriket är en uppföljning och fortsättning på boken Trädgårdsguiden som kom för några år sedan. Sedan dess har evenemanget "Tusen trädgårdar" startat, där allmänheten öppnar sina privata trädgårdar. Det evenemanget har inspirerat till den här boken.

Trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson står för urvalet och skriver också om exempel på trädgårdar från hela landet. Även Elisabeth Svalin Gunnarsson, trädgårdsskribent och förbundssekreterare i Riksförbundet Svensk Trädgård, medverkar med texter i boken. De privata trädgårdarna beskrivs av ägarna själva. Trädgårdsriket är perfekt att ha med på semesterresan, eller varför inte planera resan efter den?

Trädgårdshälsningar
Elisabet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar