fredag 18 november 2011

Bokens Dag

På onsdag den 23 november är det dags för Bokens Dag, som i år firar 10 år. Du har väl inte glömt att köpa biljett? Det finns fortfarande biljetter kvar, så det är inte för sent än!

Följande fem författare som alla har kommit ut med nya och omtalade böcker under året kommer att medverka: Torbjörn Flygt, Madeleine Hessérus, Martin Olczak, Anna-Karin Palm och Elisabeth Åsbrink. Arne Johnsson är konferencier och det blir sång och musik med Bokbandet, som består av Karin Dahlqvist, sång, Mikael Dahqvist, klaviatur, Johan Wennman, bas och Mats-Erik Björklund, trummor.

Torbjörn Flygt slog igenom stort för 10 år sedan med romanen Underdog. Nu i höst kom fortsättningen Outsider. Ett citat från Torbjörn Flygts hemsida: "Handlingen i Outsider utspelar sig i slutet av åttio- och början av nittiotalet, med framåtblickar. Torbjörn Flygt hyllades mycket för sitt språk och för tonen i Underdog. Och den känns igen i Outsider. Här möter vi återigen Johan Kraft, men som en mognare man, med en mörkare klangbotten." Läs mer HÄR.
Foto från författarens hemsida.


Madeleine Hessérus nya roman bär titeln Staden utan kvinnor. Det är en mångfacetterad berättelse. En vision om ett Stockholm i en inte alltför avlägsen framtid där man mycket radikalt har skilt kvinnor och män åt genom en mur mellan norra och södra stadsdelarna. Det är en spännande och tankeväckande historia om murar mellan människor, om kärlek och om stadens betydelse för människans sätt att leva och vara. Läs mer HÄR.
Foto: Mia Carlsson


Martin Olczak är en välkänd barnboksförfattare. Vi behöver bara nämna böckerna om Megakillen för att man ska förstå… I år är han aktuell med tre titlar: Megakillen - Swischboken, Trolldom i Gamla stan och Vålnader på Vasaskeppet och nästa år inleds med Varulvar i Storkyrkan. Det är fartfyllda böcker som mitt bland hjältedåd och spöken också berättar om solidaritet och medkänsla. Läs mer HÄR.
Foto: Anna Sandler


Anna-Karin Palm har ett omfattande och mycket lovordat författarskap i ryggen när hon nu kommer med sin tionde bok: Snöängel. Hennes författarskap är mångsidigt med romaner, berättelser, essäer och en bilderbok. Anna-Karin Palm är en berättare som verkligen vårdar sig om språket och berättelsens inre liv. Hennes böcker är intensiva läsupplevelser, vackra, kunskapsrika och med humor. Läs mer HÄR.
Foto: Thomas Svensson


Elisabeth Åsbrink är författare och journalist. På SVT arbetar hon med nyheter, samhälls- och kulturjournalistik. Hon har skrivit tre lovordade böcker, där hon på olika sätt försöker närma sig det som är vår tids smärtpunkter och gemensamma minnen. Den senaste boken är den uppmärksammade Och i Wienerwald står träden kvar. Den handlar om andra världskriget och minnena av offren för nazismen. För den boken är hon även nominerad till Augustpriset 2011. Läs mer HÄR.
Foto: Cato Lein

Du träffar författarna på Bokens Dag onsdag den 23 november kl 18:30 i Lindesberg Arena, Judohallen, plan 2. Kostnad: Entré inkl förfriskning 180 kr/100 kr stud t o m 18 år. Förköp hos Bokia Blombergska bokhandeln tel. 0581-100 21.

Arr: Lindesberg Kultur och fritid och Bokia Blombergska Bokhandeln i samarbete med Lindesberg Arena, Hemköp och Körbergs möbler

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar