onsdag 2 oktober 2013

Arnes bokcafétips

På höstens första bokcafé i september presenterade Arne följande böcker:

Caroline Eriksson:
Djävulen hjälpte mig

En roman om Yngsjömordet som ledde till den sista avrättningen av en kvinna i Sverige. Hanna, dotter till häradsdomaren, valde att gifta sig med den blyge bondsonen Per, som levde ensam med sin mor efter faderns död. Tillvaron på gården blir ett helvete, där den svartsjuka svärmodern styr med järnhand. En kall marsmorgon 1889 hittas Hanna ihjälslagen nedanför källartrappan...


Urban Andersson:
Den andra natten

Författaren återkommer som poet efter många års tystnad. Diktsamlingen innehåller dikter om kärlek, sorg och saknad.


Kim Leine:
Tunu

Roman med handlingen förlagd till Grönlands östra sida, där livet i det lilla samhället Tunu, som betyder baksida, skildras i korta fristående berättelser. Människorna värjer sig mot kylan, isen, havet och stormarna.

Lasse Söderberg:
Resa i svartvitt

Om en resa i Francos Spanien 1962, tjugofem år efter inbördeskriget, skildrat av poeten Lasse Söderberg och fotografen Christer Strömholm. Den fjärde boken i Lasse Söderbergs svit av självbiografiska essäböcker.
Helena von Zweigbergk:
Än klappar hjärtan

Roman om fyra kvinnor - tre systrar och deras mor - och deras inbördes relationer. Ett familjedrama om förälskelse, svek och förluster där författaren låter systrarna berätta ur sina skilda perspektiv.

Kaj Schueler:
Torgny om Lindgren : i samtal med Kaj Schueler

En intervjubok av litteraturskribenten Kaj Schueler utgiven inför Torgny Lindgrens 75-årsdag. Utgångspunkten är författarskapet och böckerna som har blivit så älskade av läsarna. Samtidigt kan man inte friskriva personen från böckerna, själva levnadshistoriens inverkan på det som blir skrivet.Bengt Liljegren:
Winston Churchill 1874-1939

Ännu en biografi av den kritikerrosade författaren Bengt Liljegren.

Winston Churchill är tveklöst en av 1900-talets stora profiler. De allra flesta känner honom som mannen med cigarren och V-tecknet, en man som på ett avgörande sätt påverkade andra världskrigets utgång.


Ingrid Arvidsson:
Under ytan : dikter


Lennart K Persson:
Dansbanor, dansorkestrar och festarrangemang i sydöstra Småland ca 1900-ca 1970

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar