onsdag 30 oktober 2013

Arnes boktips del 1

På oktober månads bokcafé berättade Arne om många böcker. Här kommer den första hälften av böckerna.

Bengt Berg:
Värmland - Världen, tur & retur

En bok om både kortare och längre resor, där den Värmländska och skandinaviska naturen ställs i kontrast till främmande kulturer. Författaren antecknar, samtalar, betraktar och fotograferar de olika verkligheterna.




Carl Johan De Geer:
Vi hade fel : Paris 1967

1967 reste en grupp svenska konstnärer och formgivare till Paris för att dokumentera de stora modehusen, som de var övertygade inte skulle finnas kvar året efter.





Carl Johan De Geer:
Örnis bilar

En modern barnboksklassiker om Örni som hjälper brandkåren. Illustrationer av Jan Lööf.

Provläs boken HÄR.


Thomas Di Leva:
Vi måste prata om allt

I Thomas Di Levas självbiografi skildrar han enkelt och rättframt sin väg från det fattiga arbetarhemmet, mobbningen på gymnasiet, fram till artist idag. Han är en omtyckt, men även kontroversiell, artist som här berättar på ett öppenhjärtigt sätt om sitt liv, sin filosofi och lära.


Elisabeth Hjorth:
Vid himlens början

Romanen utspelas på olika platser i Europa, en kontinent präglad av de etniska rensningarna under Balkankriget och av nya avlägsna eller lokala krigstillstånd. Det är en berättelse om hat och ensamhet, passion och moderskap, och en sorgesång över det som har gått förlorat.



Carl-Johan Malmberg:
Stjärnan i foten : dikt och bild, bok och tanke hos William Blake

Den första boken på svenska om engelsmannen William Blake, poet, målare och grafiker, som levde 1757-1827. Hans böcker kombinerar bild och ord på ett unikt sätt. Han var en radikal tänkare vars tankar gick på tvärs mot den tidens filosofiska, politiska, religiösa och estetiska idéer.


Vilhelm Mobergs verk : personer och citat / Red. Ingrid Nettervik och Anna Williams

Boken ger en översikt över Vilhelm Mobergs samtliga verk, och rikliga smakprov på hans formuleringskonst. Personförteckningar och citat från de gestalter som finns i hans böcker. För varje verk ges dessutom en kort sammanfattning av handlingen.



Ovidius:
Metamorfoser : förvandlingar i femton böcker

En världshistoria i mytens form av den romerske poeten Ovidius, som föddes 43 f.Kr. Den sträcker sig från kosmos skapelse till Julius Caesars död. Med sagor från den grekisk-romerska mytologin skildrar Ovidius naturens, människornas och gudarnas ständiga förvandlingar.



Johan Persson:
438 dagar : vår berättelse om storpolitik, vänskap och tiden som diktaturens fångar

Frilansjournalisterna Johan Persson och Martin Schibbyes berättelse om sin tid i fängelse i Etiopien, dömda för terroristbrott efter en Kafkaartad rättegång.

Finns även som ljudbok. Provlyssna på ljudboken HÄR.


Niklas Rådström:
Boken

En återgestaltning av de bibliska böckerna som en enda berättelse om skapande och liv. Boken är fylld av poesi och starka historier. Romanen sträcker sig över tusentals år och liknar ingen annan bok, utom Bibeln - den mest spridda boken i världen.

Provläs boken HÄR.


Arnes boktips del 2 kommer framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar