måndag 28 oktober 2013

Pers boktips

Oktober månads bokcafé hade som rubrik "Höstens dagar äro genomskinliga och målade på skogens gyllne grund...". Dessa rader från Edith Södergrans dikt "Höstens dagar" var utgångspunkten för det välbesökta bokcaféet.

Per presenterade följande böcker: 

Svetlana Aleksijevitj:
Tiden second hand : slutet för den röda människan

Boken handlar om Sovjetunionens fall, och vad ett imperiums sammanbrott och det postsovjetiska kaoset innebär för individerna. Författaren har under tjugo års tid rest runt och träffat förlorarna. En bok om den socialistiska utopin, kaoset som följde och det tilltagande politiska förtrycket i dag.

Nobelpristippad författare, kanske nästa år 2014?


Slawomir Mrozek:
Beska humoresker

Per läste kortnovellen "Revolutionen" ur boken.
Martin Gelin:
Den amerikanska högern : republikanernas revolution och USA:s framtid

Reportagebok om den amerikanska högern. Aktuell idag för att förstå vad som händer i USA. Nominerades till Augustpriset förra året.

Finns även att låna som e-bok.Klas Östergren:
Ravioli

Per läste även inledningen av Klas Östergrens novell Ravioli. Det är en berättelse om kärlek och makt i en värld där moral och förnuft ställs mot den blinda passionen, och om allt som kan gå fel när man gjuter en betonggrund.

Boken är utgiven av förlaget Novellix. De ger ut en novell åt gången av främst nutida svenska författare. Böckerna är läckert formgivna i ett mycket praktiskt litet format som passar i fickan. Gå in och titta på Novellix hemsida.


Arnes boktips från bokcaféet presenteras i kommande blogginlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar