måndag 7 maj 2012

30-årsjubileum

Den här veckan firar Lindesbergs bibliotek 30 år på Kungsgatan 37 A. Det uppmärksammar vi förstås lite extra.


Hela veckan pågår en jubileumsutställning på Väggen och i flera montrar med bl.a. en modell över biblioteket, gamla bilder och tidningsklipp om biblioteket, samt olika blanketter och annat biblioteksmaterial som vi använde före datorernas tid.


Ett gammalt foto på utställningen från Kungsgatan sett mot söder. Till höger bakom staketet är kvarteret Bottnarna där biblioteket i dag finns. Klicka på bilderna för att se dem i större format.

Ett axplock ur jubileumsprogrammet:

I morgon tisdag den 8 maj är det själva jubileumsdagen, då vi bjuder på kaffe/te med dopp mellan kl 13-19. Under eftermiddagen blir det även musikunderhållning med Kajsa och Stefan Ljungberg. 

På kvällen kl 19.15 blir det jubileumskväll med Biblioteksminnen, då Arne Johnsson och Lotta Hagström samtalar. Kvällen avslutas musikaliskt med 4Ukulele.

Onsdag den 9 maj är det DAISY-café med kaffe och bulle kl 10-12.
Kom och prata DAISY och egen nedladdning från Talboks- och punktskriftsbiblioteket med Anneli.

Onsdag kväll kl 19.15 blir det en kväll om Kvarteret Bottnarna med Lars Hagström, då han berättar om kvarteret där biblioteket är beläget. På 1970-talet gick diskussionens vågor höga - skulle man riva eller bevara den gamla bebyggelsen?

Torsdag den 10 maj kl 9.00 är det Jubileumsbokcafé med rubriken "Tiden är ingenting". Per Andersson och Arne Johnsson söker läsning bland nytt och daterat. Kaffe/te med dopp 10 kr.

Jubileumsprogrammet i sin helhet finns HÄR.
Välkommen till dessa tillfällen!

Arr: Lindesberg Kultur och Fritid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar