tisdag 3 juli 2012

Ny utställning


Fr.o.m. den här veckan är det en ny utställning på Väggen på Lindesbergs stadsbibliotek. Det är Arne Johnsson som visar sina bilder Bestiarium Ahrenshoop. Så här berättar Arne själv om sin utställning:

"Under en månad, i mars 2010, vistades jag i den lilla nordtyska staden Ahrenshoop. Den ligger på Östersjökusten mellan Rostock och Rügen, alltså i det som tidigare var DDR.

Staden är mycket pittoresk, där finns flera kaféer och gallerier och genom åren har många konstnärer sökt sig dit. Bland annat har de under ett sekels tid bott i det blå hus som heter Künstlerhaus Lukas. Där finns stipendierum för bildkonstnärer, musiker, författare från hela Baltikum och Skandinavien.

Jag skrev på det som senare blev diktsamlingen Reidjz (Symposion 2010). En vila från detta var, förutom långa promenader, löprundor och umgänge med de andra gästerna i huset, att sitta sent om kvällar och nätter och göra bilder. Dessa figurer, som sedan blev Bestiarium Ahrenshoop, var mina särskilda och personliga gäster under den månad våren kom till kusten."

Utställningen pågår till den 8 augusti. Välkommen!Foro: © Arne Johnsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar