fredag 16 november 2012

Glöm inte Bokens Dag!

Du har väl inte glömt att köpa biljetter till Bokens Dag som är nu på onsdag den 21 november kl 18.30 på Lindesberg Arena? Om du har glömt så har du tur! För det finns fortfarande biljetter kvar till årets stora höjdpunkt när det gäller författarbesök i Lindesberg. Så än är det inte för sent att köpa biljetter på Lindesbergs stadsbibliotek eller Bokia Blombergska bokhandeln. Se mera information HÄR.

Här följer en kort presentation av författarna som kommer:

Foto: Hillevi Nagel
Karin Berglund har i många år skrivit om trädgårdar och odling, om det människan har omkring sig till lyst och till nytta. Hon är aktuell med boken Samtal i trädgården. Det är en vacker bok som handlar om hennes möten med människor i deras trädgårdar, om samtalen som spinns kring odling, skönhet och livsvärden.


Foto: Thron Ullberg
Peter Fröberg Idling är aktuell med romanen Sång till den storm som skall komma. Den har blivit mycket hyllad under hösten och även nominerats till Augustpriset. Författaren har tidigare sysslat med Kampucheas nutidshistoria och Pol Pot-regimens fasor. Romanen berättar om Pol Pot innan han förde sitt land till katastrof. En engagerande och mycket välskriven roman.

Foto: Clas G Carlsson
Pia Hagmar har skrivit många böcker för barn och ungdomar. Ofta har handlingen något med hästar och med hemlandskapet Dalsland att göra. Pia Hagmar är i år aktuell med flera böcker, bland annat ungdomsboken Millan, men även andra barn- och ungdomsböcker, samt en vuxenroman. Pia Hagmar är spännande och rolig att läsa.


Foto: Sandra Qvist
Pontus Ljunghill debuterade tidigare i år med kriminalromanen Den osynlige. Han har med rätta fått mycket beröm för sin förmåga att levandegöra stämningar och miljöer från Stockholm under flera decennier av 1900-talet. Romanen går utöver den stränga genretillhörigheten och omfattar ett större perspektiv.

Foto: Sandra Qvist
Christopher O'Regan har ofta setts i TV, särskilt när det gäller att levandegöra 1700-talets historia i Stockholm. Boken Kärlekens krigare berättar om makt och kärlek och allt som hände efter mordet på Gustaf III. Författaren är väl påläst och är en driven berättare. Det är både spännande, roande och lärorik läsning.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar