torsdag 20 februari 2014

Kristinas boktips

Vår bibliotekschef Kristina Öster berättade om följande böcker på vårens första Bokcafé på Lindesbergs stadsbibliotek.

Italo Calvino:
Om en vinternatt en resande

Boken är en fiktion om fiktioner, en roman om romaner, en bok om böcker. Huvudperson är bokens författare och hans egna läsare. Handlingen följer läsningen av en roman och en kärlekshistoria.

Stig Claesson: 
Henrietta ska du också glömma

Den tredje boken i en trilogi om Sverige som började med "Vem älskar Yngve Frej?" och fortsatte med "På palmblad och rosor". Handlar om en innehavare av en anspråkslös porrshow som förbereder sommarens turné. Men han hindras av en lokal översvämning som för in flera människor i hans liv, både bekanta och obekanta.

Finns även som ljudbok och e-bok.


Steve Sem-Sandberg:
Ravensbrück

Dokumentärroman varvad med fiktion om en tjeckisk kvinnlig journalist som var Kafkas översättare, brevvän och eventuellt älskarinna. Hon var tongivande i intellektuella, konstnärliga och revolutionära kretsar under mellankrigstiden i Centraleuropa och avled i koncentrationsläger.

Finns även som e-bok.


Gustav Meyrink:
Golem : roman

Denna gåtfulla roman från 1915 består av speglingar, avspeglingar och speglingar av avspeglingar... Läsaren går aldrig säker från tvetydigheter och ironier. Det judiska ghettot i 1800-talets Prag fungerar inte bara som en miljö i romanen, utan spelar en av huvudrollerna.Anna-Karin Palm:
Faunen

Tre olika historier som vävs samman till en helhet kring frågor om vänskap och svek, ansvar och skapande. Det är en lekfull och gemytlig roman, men även med mörka undertoner och oväntade perspektivskiften.
Haruki Murakami:
Norwegian Wood

När Toru Watanabe hör Beatles-låten "Norwegian Wood", minns han en kärlek han upplevde i sin ungdom tillsammans med flickan Naoko. När Naoko tas in på vårdhem vill Toru vänta på henne, men känner sig samtidigt dragen till en studiekamrat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar