fredag 21 januari 2011

Berättarstafett

Lördag den 22 januari är det Berättarstafett i Församlingsgården i Ramsberg kl. 14-17, då flera författare från Örebro läns författarsällskap ger prov på skrivandets mångfald. Följande författare medverkar:

Per Enghag - Populärvetenskaplig författare av böcker om jordens grundämnen och vetenskapshistoria. Senaste bok: Nyfiken på jorden?.

AnneMarie Hellström - Har bl.a. som Berättartanten i Radio Örebro berättat om Lina på Bergsmansgården. Har nyligen sammanställt berättelserna i samlingsvolymen Lina, min älskade vän.

Anita Maria Karlsson - Historiker som skriver om Bergslagen, speciellt Järnboås, men som även kartlägger karavanernas historia. Senaste bok: Från karavanserajens lägereld.

Erik R. Lindström - Skriver både barn och vuxenböcker om djur, natur, människor och landskap med utgångspunkt i Bergslagen. Senaste bok: Linus och Gruvfrun i Stripa.

Eva B. Magnusson - Poet och Årets länsförfattare 2010 med många diktsamlingar i bagaget. Senaste bok: Rönnbärsvägen.

Jonas Nordström - Viltforskare med känsla för dramatik och stämningar i naturen. Skriver bl.a. uppskattade noveller i jakttidningar.

Inträde 50 kr. Kaffe med hembakat bröd ingår i priset.

Arr: Föreningen Ramsberg - en bygd i Bergslagen, Ramsbergs Hembygdsförening och Lindesbergs Kultur- och Fritidsförvaltning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar