onsdag 6 februari 2013

Pers bokcafétips

På årets första bokcafé i förra veckan presenterade Per följande böcker:

Cordelia Edvardson:
För att livet ska bli något mera uthärdligt bör man tro på under

Ett urval av Cordelia Edvardsons krönikor som har varit publicerade i Svenska Dagbladet. Utgiven 2012.

Provläs några sidor ur boken HÄR.
Ronny Ambjörnsson:
Ellen Key : en europeisk intellektuell

Ellen Key är en av våra mest kända författare utomlands, som hade stort inflytande i den feministiska och pedagogiska debatten i början av 1900-talet. ”En tankebiografi om de idéer som präglade Ellen Keys tid och de människor som bar fram dem.” Utgiven 2012.

Provläs några sidor ur boken HÄR.Hedvig Hedqvist:
Kärlek och kärnfysik : Lise Meitner, Eva von Bahr och en vänskap som förändrade världen

"Kärlek och kärnfysik är berättelsen om upptäckten av nukleär fission, men framför allt om relationen mellan två fysiker. I sina hemländer hade österrikiska Lise Meitner och svenska Eva von Bahr (liksom andra kvinnor) inte rätt att forska vid universiteten. De möttes därför i Berlin, i en elitistisk och mansdominerad värld, och utvecklade en kärlek som komplicerades av det första världskriget, fick politiska dimensioner i Tredje riket och skulle komma att bli livsavgörande när andra världskriget väl bröt ut." Utgiven 2012.

Provläs några sidor ur boken HÄR.A day in the world : ett dygn i tusen bilder / urval av Daphné Anglès ... ; [bildtexter: Johan Erséus ...] ; [översättning: Åsa Jonason, Hans-Jacob Nilsson]

”Det här är den största fotobok som någonsin gjorts om en enda dag - en historisk och fotografisk dokumentation av vardagen där fotografer över hela världen samverkar. I boken finns ett urval av de bästa av alla de bilder som togs den 15 maj 2012 - ett datum som kommer att bli klassiskt i fotografins historia. Boken innehåller tusen bilder, utvalda av en internationell jury.” Utgiven 2012.

Provläs några sidor ur boken HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar