torsdag 25 april 2013

Vindens skugga

Carlos Ruis Záfon:
Vindens skugga

En sommardag 1945 när Daniel Sempere är tio år, får han följa med sin pappa till De bortglömda böckernas gravkammare i Barcelona. Där hittar han romanen Vindens skugga av den bortglömde författaren Julián Carax. Daniel blir helt besatt av boken och dess mystiske författare. Varför har någon ansträngt sig så för att sopa igen alla spår efter Julián Carax? Varför bevakar kommissarie Fumero varje steg som Daniel tar? Och varför börjar Daniels eget liv att mer och mer påminna om Julián Carax?
Sökandet efter svaren på alla gåtor som omger boken och den mystiske författaren kommer för all framtid att prägla Daniels liv. Daniel finner till slut både kärleken och svaren på alla gåtor.

Det är en fantastisk berättelse som är gåtfull, romantisk, mystisk och lockande, precis som Barcelona där boken utspelar sig. Läs den (om du inte redan har gjort det)!

Boken utkom 2005 och författaren har därefter givit ut två böcker: Ängelns lek och Himlens fånge vilka också kan rekommenderas.

Om du hellre lyssnar på ljudböcker så finns de två första böckerna som ljudböcker med inläsning av Jonas Karlsson respektive Niklas Falk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar