torsdag 20 juni 2013

Smultronställen: Ramshytte ängar

Ett smultronställe på lagom reseavstånd från Lindesberg är det nybildade naturreservatet Ramshytte ängar. Det bildades förra året men invigdes för en vecka sedan. Naturreservatet består av ett unikt område i Kilsbergen med ängsmark omgiven av lövskog och våtmarker. Så här i midsommartid kan en utflykt i naturen vara en underbar upplevelse.

Bild lånad från Örebro kommuns hemsida

Ramshytte ängar ser ut som kulturlandskapet oftast såg ut i Kilsbergen fram till 1800-talet. I området kan man se odlingsrösen, husgrunder och gamla vägar. I sommar betar Örebro kommuns Highland cattle-kor här för att hålla ängsmarkerna öppna. Det finns även boplatser för fåglar och groddjur i naturreservatet. Marken har donerats av Lisette Runnqvist och Rain Nylund.

HÄR kan du läsa mer om naturreservatet, samt hitta en vägbeskrivning och karta över hela området. Det ligger i Ramshyttan, mellan Nora och Närkes Kil, längs vägen över Pershyttan.

Du kanske såg inslaget om naturreservatet på Lokala nyheterna på TV 4 i förra veckan? Annars kan du se inslaget HÄR.

Det finns även en artikel i Nerikes Allehanda om naturreservatet. Artikeln som var publicerad den 31 maj kan du läsa HÄR.

Bibliotekspersonalen önskar nu alla en solig och fin midsommar!

Midsommarhälsningar
Elisabet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar